Vår tids Novellstudier (eller vår tids studerande?)

Efter en snabb rensning av min mapp på datorn fann jag ett mycket intressant dokument. Det som för x antal veckor sedan var en pina, var nu faktiskt ganska kul att läsa igenom.

"Novellstuder Åk 9


Noveller för Godkänd

*Slå följe - gemensamt

*På nätterna sover i alla fall råttorna - Svenskboken 9, sid 37

*Att döda ett barn - Magasinet: Svenska texter

*Maskrosen - Magasinet 2, sid 97 - 98


Noveller för Väl godkänd

*Ett halvt ark papper  - Magasinet: Svenska texter

*Jag har en ring, sa Åsa - Ess i svenska, lärobok 3

*Far och jag - Den svenska läseboken


Noveller för Mycket väl godkänd

*Landsatt per fallskärm - Andra novellboken

*Pälsen - stensil"

Efter en liten stunds läsa fick jag för mig att en gång för alla göra klart det jag en gång börjat på. Men det som förvånade mig mest var icke svårighetsgraden, utan hur lätt det var att finna facit på internet! Jag hade kommit in i fuskarnas värld och fann en hel del knep, fix och trix.

Bland annat fann jag ett mycket imponerande rackartyg, på en community jag själv är medlem på- otippat.

http://www.hamsterpaj.net/filmklipp/osorterat/cola_fuskande.html
För er information har jag aldrig testat det här, men om någon av er gjort det vore det trevligt om ni berättar hur det gick!

Nej, jag planerar inte att fuska på dessa Novellstudier. Faktum är att jag redan lagt ner det. Så lång tid höll jag glöden levande... Tack för er tid.


Vetekuddar och Svensson Svensson

Min katt är söt. Det är stående! Han hoppade upp på soffan nyss. Ajabaja! Men han är ju katt- gör lite som han själv vill. Han visar verkligen att ingen kan bestämma vad han ska göra. På kvällen när jag ropar på honom för att det är dags att lägga sig, hoppar han inte upp i sängen när bar säger åt honom att göra det- han väntar i en minut ungefär.  Men att vakna med hans ansikte uppe i mitt är obetalbart. Ett mutantöga är inte mycket att ställa ut, men charmen är briljant! Genomtänkt i minsta... nä, det faller sig nog spontant..
image5 



I går fich jag reda på att man äter skinka till påsk, och då slog det mig- blir aldrig Jesus trött på skinka? Jag menar.. de få gånger vi släpper in honom i våra hem (vad är det? Två gånger om året- påsk och jul?) så bjuder vi på skinka? Vad äter han resten av året? Gröt tillsammans med tomten?
Annars kan han ju hälsa på på min födelsedag, då får jag bestämma vad det ska bjudas på. Jag väljer aldrig skinka. Chili con carne- tror ni att Jesus skulle gilla det? Annars är det ju tanken som räknas..  Tycker det vore otacksamt om han inte kom...  Han har säkert inget annat för sig!


Pollenchock och stjärnfall!

Nu har det gått tre dagar sedan det senaste inlägget. Det har inte hänt något direkt. Jag har gula kalasbyxor. Ja, ni hörde rätt- kalasbyxor. Jag fick dom av Petronella, som faktiskt fyller 16år idag. Ha den äran på din dag! Hon missade inte ett tillfälle att påpeka det igår... Det vore ganska imponerande om jag glömde det! HA-HA! Tyvärr har jag ingen bild på henne, så ni får nöja er med en underbar bild på Mira, som inte var i skolan igår.. Ville att hon skulle få sin present...
image4
Bilden är efter mitt och Miras lövkrig i höstas. Uppfriskande!

Let it be.


Go, went, gone

Jag skulle glädjas om ni ursäktade min sparsamhet av inlägg igår. Jag fick... förhinder. Sånt händer och nu är jag här igen. Alltid retar det någon.
Jag vill tacka för alla trevliga kommentarer, ett extra varmt tack till er som slösat med er dyrbara tid att båda läsa och kommentera. Ett extra tack till "xrog" för kommentaren "*hostfjortishost*" och "finkel" för " Lägg inte upp så frånstötande bilder. gör oss alla en tjänst! SLUTA BLOGGA!". Som sagt, alltid retar det någon. Det som säkerligen irriterar dem mer är att jag ser det komiska i det hela. Får jag nu ytterligare kommentarer från dem så har jag ju bevis på att de inte kan hålla tassarna borta ändå? Vad tycker ni? Är jag knäckt?

Idag har jag studerat mestadels hela dagen. Ytterligare kunskaper om Buddhism och engelskans oregelbundna verb. En rar Petronella har stått vid min sida i stort sett hela dagen och hållt min fången tills jag skrivit ett kapitel på evolutions arbetet. Med "ViTal" på så gick det som en dans! (Ett gott skratt förlänger tydligen livet)

Ty nu är det natt. Då ska man sova.

Massa fågelsång! Jag trodde att det skulle sluta någon gång...

~Jag skiter i ditt leende, jag skiter i din charm. Vi fortsätter vá vänner, jomenvisst sträck ut din arm~ Vincent Vicious- Vad ska jag ta mig till

HAHAHA! Inte var det solen som störde min skönhetssömn i morse. Det är inte varje dag man får en gigantisk SNÖFLINGA i ögat, INNOMHUS! Huu, jag tror jag ska börja stänga mitt fönster på natten, fast.. det blir så varmt...Har du något tips till mitt dilemma tar jag glädjeligen emot det! När ni ändå håller på kan ni utrota blöta sockar och snöbollar. Snögubbar och pulkaåkning är däremot helt okej!

Jag gjorde mitt Svenska Nationella Hörprov idag. Vi skulle lyssna på någon text två och två... Ludwig och jag.. Vilket team! VG! Fast de kunde ju valt en svårare text till oss.. Budskapen var så uppenbara! AHH! Jag kan bli så irriterad på de som inte ser (eller hör) svaren när de sägs rakt ut. "Olle hade en blå keps" - "Vilken färg var Olles keps?"
"Fröken, fröken jag förstår inte frågan!!" Det är ju svaret de ska fundera över!

Nåväl, jag kommer med en bättre uppdatering av dagen senare!
Tschüs!

Sex timmar och 26 minuter senare..

~Jag hade stigit över Halmstads alla brunnar, spridit maskrosfrön blåst ut alla ljus för att bli först i kön- Lågtryck och motgångar försvinn! ~ Vincent Vicious "Som i Texterna"

Idag hände något märkligt. Inte bara att jag ätit upp hela tuben med "glassås", jag mötte en kille/man/pojke, söt var han också. Denna händelse lär gå till historien! Snygg, snäll... PERFEKT! Jag finner inga ord.
image3

Vad säger ni? Påminner han inte lite om Lasse?
Här har vi ett praktexemplar av  ~perfektion~

Var hälsad Främling!

Efter att ha blivit trött på x-antal bloggar och communitys så försöker jag härmed en sista gång, i ett desperat försök att finna nya vänner att bland annat dela dess åsikter och liv med. Men vägen dit brukar vara lång. Vi kan nog vara lite väl blyga (eller lata?) vad det gäller kommentarer, men det är nog den första början. Så jag ber er, från första början: Var inte rädda att kommentera vare sig du vill tipsa om förbättring åt min blogg, eller bara vill kolla läget :)
image1
Så, vem är jag? Jag heter Ellinor, är 16 år gammal och bor med min mamma och hennes kille i en skön lägenhet i en... småstad  (eller vad Halmstad nu klassas som?) Hmm, där fick ni även smakprov på min högt rankade allmänutbildning ;) På fritiden gillar jag mest att vara hemma. Plocka lite, spela gitarr. Ja, jag gillar att strosa runt och vara för mig själv, mer eller mindre. 
 

image2

Jag har en katt. En brittisk korthår (fast jag börjar fundera över det sistnämnda..) Jag kan bli TOKIG på hans hår som FLYGER runt i lägenheten. Må det se tokigt ut då man försöker fånga varje hårstrå med dammsugaren. 5 poäng om man fångar dom i luftern (bonuspoäng om man gör det snyggt och utan att välta ner diverse prynadsföremål). Iallafall. Han heter Nallo (S*Esteticas Epeli Esko)... (SMYGREKLAM!) och har efter sin sköna look fått smeknamnet "Nallogosdamm".

Jag går i nian och till gymnasiet har jag sökt till Estetisk textil och Omvårdnad. Målen är antingen sömmerska eller barnmorska.. Jag vet, jag vet; lång utbildning, men det är väl upp till mig, huh? Orkar jag inte så stannar jag. Går jag färdigt omvårdnad på gymnasiet har jag jobb iallafall. HA! Fast först och främst ska jag vänta på den preliminära intagningen. Massor av viktiga papper. VUXENPOÄNG. (Ursäkta störningen). Nåväl, tro det eller ej, jag skulle glädjas åt ett städerskejobb också :)

HAHA! Nu kurrade visst min mage. Det betyder frukost! Det har jag efter alla dessa år lärt mig :) Bäst att göra magen tillfreds. Adjö!

RSS 2.0